Niin paljon on ehtinyt tapahtua sitten viimeisen päivityksen…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pääasia ensin, saan tämän viikon torstaina viimein paperit ulos koulusta. Kolmen ja puolen vuoden rupeama on nyt sitten takana ja elämä edessä :) Lisäksi sain tehtävämuutoksen töissä ja siirryn helmikuun alussa kehittämisasiantuntijan tehtäviin. Eli luvassa matkustelua, joka ei toivottavasti häiritse koirien kanssa harrastamista.

 

Sitten itse asiaan, eli noihin hurjiin tyttöihin ;)

 

Oonan kanssa ollaan nyt treenailtu ahkerasti, viikoittain omissa treeneissä ja sen lisäksi marraskuun viimeisenä viikonloppuna oltiin Oreniuksen Juhan kurssilla ja 14.12. Jaakon kurssilla. Pari kertaa on tullut käytyä hallilla ihan omatoimisestikin. Viime perjantaina oltiin ensimmäistä kertaa kokeilemassa meidän tulevaa treeniryhmää, eli perjantaista Mirvan ryhmää. Kisarintamalla ei kuulu mitään uutta, TSAU:n omissa kisoissa hyllytettiin kummatkin startit oikein näyttävästi. Ekalla radalla oli kyllä hienot kontaktit, toivottavasti ne on yhtä hienot Eckerössä.

 

Tällä hetkellä harjoiteltavien asioiden listalla ovat:

-         Lähtö, mennyt treeneissä lahjonnaksi -> varastaa kisoissa kun haistaa ettei kädessä ole namia. Korjaus: Vesipullon kanssa suihkasu apuohjaajalta kun yrittää varastaa ja namit kokonaan pois käytöstä. Kehuja aina kun hakee omatoimisesti kontaktia. Ei negatiivisia ilmaisuja ohjaajalta. Bileet pitää olla päällä kokoajan :)

-         Ohjauksen ajoitus myöhässä. Korjaus: Lisää persjättöjä yms. Joilla voi harjoitella ajoissa olemista.

-         Muurin palikat lentää, jos esteen jälkeen käännytään heti. Korjaus: Palikat nurin päin ja paljon kääntymistreenejä muurin päällä.

-         Mopo karkaa käsistä kontaktilla kun ohjaaja jää jälkeen. Korjaus: Paljon treeniä, varsinkin puomilla, niin että ohjaaja jää taakse ja hoputtaa ”mene mene mene, OTA”.

 

Näillä eväillä nyt sitten eteenpäin Oonan kanssa.

 

Leevin kanssa ei olla paljon muuta treenattu, kuin vähän kotitokoa. Eilen kuitenkin päätin ottaa Oonan sijasta Leevin treeneihin, Oonalla kun oli viime viikolla kolmet treenit. Jätkä yllätti aivan totaalisesti. Kaikki virheet johtuivat mun olettavasta ohjauksesta, kyseessä kun on kuitenkin aivan möllikoira niin en voi olettaa, että se lukisi mua yhtä hyvin kuin Oona. Leevi jopa haki keppejä pienestä avokulmasta itse :o Ja se vauhti, se oli päätä huimaavaa ja silti jätkä oli kokoajan kuulolla. Lisäksi meidän kompastuskivi, eli lelulla palkkaus onnistui täydellisesti. Normaalistihan Leevi ottaa ilon irti siitä että saa avaralla alueella vapaana ollessaan lelun suuhun ja juoksee rundia. Tällä kertaa jätkä HAKI palloa omatoimisesti mulle. Kummankin treenin jälkeen n. 5 krt! Oli ilo treenata Leevin kanssa :) Tällä kertaa mentiin ”jo” mediesteitä, kun viimeeksi korkeus oli vielä <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />30 cm :D Nyt mun toivo alkaa pikkuhiljaa heräilemään, ehkä Leevistä tuleekin vielä agilitykoira.

 

Leevin kanssa treenattavia juttuja:

-         Ottaa helposti häiriötä haukkuvista koirista. Korjaus: Alkuun tokotreeniä haukkuvan koiran lähellä ja pikkuhiljaa siedätetään myös agilityyn muiden haukkuessa.

-         Ohjaus on liian olettavaa -> koira menee selän takaa väärille esteille. Korjaus: Ohjaajan pitää alkaa miettiä kokoajan missä koira kulkee, eikä saa hukata selän taakse missään vaiheessa. Kaikenlainen olettaminen on lopetettava.

 

Eiköhän tässä ole taas hetkeksi mietittävää… Leevi taitaa päästä helmikuussa Jaakon kurssille tai ainakin maaliskuussa Janitan kurssille :)